A Budai AllergiaKözpont 2018. január 27-én, a Prima Medica EgészségHálózat szervezésében tartotta meg Szakmai Napját táplálékallergiák- és intoleranciák témakörében.
Az előadások felvételét a "play" gomba kattintva tekintheti meg. Figyelem! Az előadások lejátszásához Adobe Connect alkalmazás telepítése szükséges, melyet a böngésző automatikusan felkínál.
Korábban a tejfehérje-allergia diagnózisa egyet jelentett a szigorú tejmentes étrenddel. Ma már azonban könnyen elképzelhető, hogy bizonyos vizsgálatok elvégzése után, szakorvosi javaslatra – például hőkezelt formában – az allergiás beteg is bátran beillesztheti étrendjébe a tejet tartalmazó fogásokat. Hogy ez miként lehetséges, és milyen vizsgálat visz közelebb a tejfehérje-allergiánk pontosabb megértéséhez, arról Dr. Hidvégi Editet, az Allergiaközpont gasztroenterológusát kérdeztük, aki közel 30 éve foglalkozik ételallergiás gyermekekkel és felnőttekkel.