Szakmai Nap

Módosítva: 2018.05.04 15:22

A Budai AllergiaKözpont 2018. január 27-én, a Prima Medica EgészségHálózat szervezésében tartotta meg Szakmai Napját táplálékallergiák- és intoleranciák témakörében.

Az előadások felvételét a "play" gomba kattintva tekintheti meg. Figyelem! Az előadások lejátszásához Adobe Connect alkalmazás telepítése szükséges, melyet a böngésző automatikusan felkínál.

Az ételallergiák helye és terhei a komplex, több szervi allergiák között - Prof. Dr. Nékám Kristóf professzor, egyetemi tanár, osztályvezető főorvos

Adalékanyagok, táplálékkiegészítők, jogi vonatkozások - Prof. Dr. Nékám Kristóf professzor, egyetemi tanár, osztályvezető főorvos 

Táplálékallergiák, táplálékintoleranciák, hasonlóságok és különbségek - Dr. Hidvégi Edit PhD gyermekgyógyász, gasztroeneterológus
A táplálékallergia kisded- és gyermekkori sajátosságai - Dr. Polgár Marianne PhD, egyetemi tanár
A táplálékallergia megelőzésének megváltozott szemlélete. Nemzetközi és hazai ajánlás - Dr. Polgár Marianne PhD, egyetemi tanár
Táplálékallergiák molekuláris komponens alapú diagnosztikája - Dr. habil. Réthy Lajos PhD, főorvos, egyetemi tanár
Gluténfüggő megbetegedések felnőttkorban - Dr. Sárdi Krisztina belgyógyász, gasztroenterológus szakorvos
Táplálékallergiák és -intoleranciák étrendi terápiája - Varga Dóra dietetikus MsC

 

Szolgáltató partnerünk:

Hírek

Milyen gyakran kell tesztelni az ételallergiás gyermeket?

Milyen gyakran kell tesztelni az ételallergiás gyermeket?

A gyermekkori ételallergia jól kezelhető és az allergének mellőzésével a tünetektől sem kell tartani. Mégis felvetődhet a kérdés, hogy meddig szükséges a szigorúbb étrendi szabályokat betartani, és milyen gyakran kell ellenőrizni az allergia meglétét. Dr. Hidvégi Edit, az Allergiaközpont gasztroeneterológus szakembere válaszolt a kérdésekre.

További részletek
Damoklész kardja – avagy tartaniuk kell-e tüneteik súlyosbodásától az ételallergiásoknak? 

Damoklész kardja – avagy tartaniuk kell-e tüneteik súlyosbodásától az ételallergiásoknak? 

Az ételallergia igen változatos tüneteket okozhat, akár már egy minimális mennyiségű allergént tartalmazó étel vagy ital elfogyasztását követően is. Dr. Hidvégi Edit, az Allergiaközpont gyermek- és felnőtt gasztroenterológus, tüdőgyógyász szakembere arra hívja fel az érintettek figyelmét, hogy a reakciók súlyossága számos tényezőtől függ, és az enyhébb tünetek sem jelentenek garanciát arra, hogy a későbbiekben nem alakulhat ki súlyosabb reakció is.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK