Tisztelt Allergiaközpont!
Három hónappal ezelőtt laktulóz és fruktóz érzékenységet állapítottak meg nálam. Korábban laktóz érzékenységre is gyanakodtam, mert állandó puffadásos, hasfeszülős, görcsös problémáim voltak, de szerencsére ez a teszt negatív lett (vérből, és a kilégzéses is). A dietetikus azt javasolta, egy ideig kerüljem a tejet, mert irritálhatja a gyomromat, de idővel vissza lehet szoktatni, ezért áttértem a növényi italokra. A tüneteim megszűntek, betartva a fruktóz diétát, és az antibiotikum kúrát a laktulóz miatt. Két hete reggelente viszont újra elkezdtem tejet fogyasztani, ami kb. 3-4 dl-t jelent. Azóta visszatért a rossz közérzet, állandó puffadás, rosszullét, hasmenés, erős bélgáz képződés… Sajt, vaj, joghurt, túró eddig is a napjaim része voltak, de mostanában ezek fogyasztása után is előjönnek a leírt tünetek. Olvastam, hogy az allergia és az intolerancia között különbség van, ezért szeretném kérni a segítségüket, hogy nekem a tüneteim alapján tejfehérje allergia vagy intolerancia vizsgálatra lenne érdemes inkább jelentkeznem? 3-4 évvel ezelőtt voltam étel allergia teszten, amiben a tehéntej is szerepelt, a lelet szerint negatív. Ennyi idő elteltével kialakulhatott allergia?
Előre is nagyon köszönöm a segítségüket!
Üdvözlettel,
Zsuzsa