tisztelt Dokor Úr/Nő!
Kislányomnál idén augusztus óta elég érdekes tüneteket tapasztaltunk,ujjai dagadtak be hetente, majd később a száj, felső, alsó része dagadt be reggel. ezek általában olyan heti rendszerességgel, vagy 5 naponta. Kálcium adásával a dagadás szépen megszűnt az első időkben, de később már egyre lassabban ment vissza a duzzanat. A vérvizsgálat allergiás reakciót mutatott ki, 11 % volt. Még szeptember közepén Önöknél meg lett csináltatva a lányomnál allergia teszt, élelmiszeripari adalékanyagokra, másra nem, és akkor kiderült, hogy a benzoésavra, nátrium benzonátra, és a Perubalzsamra allergiás. Az étkezése is jelentősen megváltozott, csirkmellsonka, házi turista szalámi adalékmentes, adalékmentes kenyér, víz, max. almalé, fűszermentes ételek (majoranna, bors) (pulyka, csirke) , , sampon, tusfürdő, csak természetesn anyagból) tehát igyekeztem minden allergiát kiváltót elhagyni az étkezéséből, ennek ellenére továbbra is jelentkeznek 4-5 naponta a számduzzanat tünetei, de mindig a száj más részén. Ma reggel a szokásos adagját ette, német szalámi (csak nátrium nitrit van benne,más tartósító nincs,) , tartósítószermentes sajt, kenyér, víz, mégis feldagadt az evés után.
Lányom 3 napja beteg, légcsőgyulladása van, narancsízű C vitamint adtam neki tegnap, illetve Izlandi zuzmót. A gyógyszereket is megnézem mit adok neki, nehogy véletlenül benne legyen a tartósítószer. Mi az amiben még változtatni tudnék, hogy elmúljanak az allergiás tünetei ?
Vagy milyen egyéb allergia tesztet kellene a gyermeknél elvégezni, hogy kiderüljön nincs-e más allergiája is ?
Olyan élelmiszert nehéz találni amiben nincs tartósítószer, de a nátrium-nitrites tartósítószerel készült felvágott például ebben az esetben adható gyermekemnek ? Köszönöm előre is aválaszt.