A Budai Allergiaközpontban elérhető vizsgálatokra különböző módokon kell felkészülni, ezekről részletes tájékoztatást, vizsgálatokra lebontva itt találhat>>
Bővebb információkat kaphat konkrét kórképekekről, ezek kezeléséről és különböző diagnosztikai eljárásokról, melyeket részletesen itt olvashat>>
A táplálékallergiák és -intoleranciák speciális étrendet igényelnek. A tünetek megszűnéséhez, a szövődmények elkerüléséhez számos élelmiszert, ételt ki kell iktatni az étrendből. Az AllergiaKözpont dietetikus szakemberei által összeállított információs anyagok az érintettek mindennapjait hivatottak megkönnyíteni.
Diétás tájékoztatókat itt találja>>
Egyénre szabott étrend elkészítéséhez kérje dietetikus szakembereink segítségét!
Bővebben erről ide kattintva olvashat!
Az elmúlt húsz évben nagyjából 15 százalékkal emelkedett az allergiás megbetegedések száma, és 2050-re a lakosság fele érintett lehet valamilyen allergiás reakcióval vagy megbetegedéssel. Dr. Balogh Ádám, az Allergiaközpont csecsemő- és gyermekgyógyász, allergológus és klinikai immunológus szakembere arra hívja fel a figyelmet, hogy az anyatejes táplálás kiemelt jelentőségű az allergiás megbetegedések kialakulásának megelőzésében.
Az utóbbi években jelentősen megnőtt azok száma, akiknél valamilyen panaszt okoz bizonyos ételek fogyasztása. Dr. Sárdi Krisztina, az Allergiaközpont belgyógyász, gasztroenterológus orvosa szerint a betegek szívesen támaszkodnak az interneten elérhető információkra, de a diagnózis megállapításához elengedhetetlen az orvossal történő konzultáció.