A Budai Allergiaközpontban elérhető vizsgálatokra különböző módokon kell felkészülni, ezekről részletes tájékoztatást, vizsgálatokra lebontva itt találhat>>
Bővebb információkat kaphat konkrét kórképekekről, ezek kezeléséről és különböző diagnosztikai eljárásokról, melyeket részletesen itt olvashat>>
A táplálékallergiák és -intoleranciák speciális étrendet igényelnek. A tünetek megszűnéséhez, a szövődmények elkerüléséhez számos élelmiszert, ételt ki kell iktatni az étrendből. Az AllergiaKözpont dietetikus szakemberei által összeállított információs anyagok az érintettek mindennapjait hivatottak megkönnyíteni.
Diétás tájékoztatókat itt találja>>
Egyénre szabott étrend elkészítéséhez kérje dietetikus szakembereink segítségét!
Bővebben erről ide kattintva olvashat!
Korábban a tejfehérje-allergia diagnózisa egyet jelentett a szigorú tejmentes étrenddel. Ma már azonban könnyen elképzelhető, hogy bizonyos vizsgálatok elvégzése után, szakorvosi javaslatra – például hőkezelt formában – az allergiás beteg is bátran beillesztheti étrendjébe a tejet tartalmazó fogásokat. Hogy ez miként lehetséges, és milyen vizsgálat visz közelebb a tejfehérje-allergiánk pontosabb megértéséhez, arról Dr. Hidvégi Editet, az Allergiaközpont gasztroenterológusát kérdeztük, aki közel 30 éve foglalkozik ételallergiás gyermekekkel és felnőttekkel.
Rengetegen szenvednek a beltéri allergének (háziporatka, penész, állatszőr) kiváltotta panaszoktól, amelyek állandó irritatív hatásuk miatt jelentős szerepet kapnak az allergia súlyosbodásában és asztmává alakulásában is. A penészgombák általában nem jelentenek egészségügyi kockázatot, ám meglévő asztma esetén súlyosbíthatják panaszainkat – hívja fel a figyelmet dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont gyermektüdőgyógyász, allergológus szakorvosa.