Szarka Dorottya
  • Szarka Dorottya

    • Dietetikus
  • 4.96 | 19 értékelés
  • Specialitások:
    • ételallergia, ételintolerancia

    • hisztamin-intolerancia

    • cöliákia

    • FODMAP diéta

    • vegetáriánus és vegán étrend

     

    Rendelés típusa:

    • személyes, rendelői vizit: kedd
    • távkonzultáció (telefon, skype): csütörtök
    • kizárólag felnőtt ellátás (18 éves kor felett)

    Rendelés helyszíne: Mammut 2, 1024 Budapest, Lövőház utca 1-5. 5. emelet

     

Fontos számomra, hogy hiteles, tudományos bizonyítékokra alapozott információt közöljek, emellett igyekszem holisztikusan gondolkodni és edukálni, hiszen a táplálkozás több, mint  egy alapvető szükséglet kielégítése. Szeretek a hozzám fordulókkal együtt, közösen dolgozni, és az egyéni lehetőségeket, kívánságokat figyelembe véve hosszú távon is fenntartható, szélsőségektől mentes, egészséget támogató életmódot kialakítani. Komplex probléma esetén fontos a különféle étrendi ajánlások összehangolása, azok összhangban tartása.

Nem hiszek a gyors változ(tat)ásokban, de hiszek a következetes, egyénre szabott táplálkozásterápiában, és a lelki egyensúly, általános jól-lét kiemelt szerepében az életmódterápia során. Örömmel segítek az életmódváltóknak, az emésztési, hormonális, anyagcsere-problémákkal küzdőknek, a gyermekvállalás előtt állóknak, továbbá akik teljesítményüket, testkompozíciójukat javítanák hobbisportolóként.

Tanulmányok

  • 2009-2014 - Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar ápolás és betegellátás szak, dietetikus szakirány

Szakmai tapasztalat

  • 2015. június - 2017. június - Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet |  klinikai dietetikus
  • 2015. június - 2017. június - Hatvani Egészségfejlesztési Iroda |  dietetikus
  • 2016. március - 2018. november - Panhellen Magyarország Kft. | dietetikus, sporttáplálkozási szakértő
  • 2017. július - 2017. december - Zuglói Egyesített Bölcsődék | élelmezésvezető-dietetikus

Kapcsolódó cikkeink

A cöliákia, más néven autoimmun lisztérzékenység diagnózisa után sok szülőben felmerül, hogy az addig megszokott étrend helyébe lépő gluténmentes alapanyagok és ételek képesek-e biztosítani a gyermek fejlődéséhez szükséges tápanyagokat? Szarka Dorottya dietetikus, a Budai Allergiaközpont szakemberének segítségével utánajártunk, vajon jogosak-e a félelmeik.

Cikkek melyeket mindenképpen olvasson el!

Orvos válaszol

Tisztelt Allergia Központ!A kérdésem az lenne,hogy gyermekem ételallergiás és kellene allergológus vagy gasztroenterológustól szakvélemény vérvételi papír alapján.Az iskolába kellene a diétás étkezéshez.Önöknél ilyen szakvélemény lehetséges lenne?Válaszát előre is köszönöm.Üdvözlettel: Deák Katalin!

Tisztelt Érdeklődő,

Központunkban Dr Hidvégi Edit foglakozik étel allergiás gyermekek gondozásával. Ő tud diétás javaslatot kiadni a gondozott gyermekek részére szakorvosi vizit keretében.
Időpontot foglalni az online rendszerünkben tud, illetve a weboldalunkon megadott telefonszámos is el tud érni bennünket.

Üdvözlettel:
Budaházi Kata

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Csillagos ötös

"Dorottya nagyon szimpatikus, kedves, figyelmes és szakmailag teljesen felkészült volt, minden kérdésemre válaszolt, látszik, hogy nagyon otthon van a szakterületén. Teljesen személyre szabta az étrendemet, mindent érthetően elmagyarázott, hasznos tanácsokkal látott el. Biztos, hogy hozzá fogok visszamenni, ha szükséges lesz. Csillagos ötös."

További vélemények
2025.04.10 09:43
2025.03.26 17:02
2019.01.16 11:13
2019.01.16 08:44
2018.12.06 17:58
2018.12.05 10:57
2018.11.28 10:17
2018.11.15 17:01
2018.11.14 08:02
2018.11.07 10:37
2018.09.21 15:37
2018.09.20 17:58
2018.09.14 14:31
2018.06.14 16:34
2018.06.07 18:50
2018.05.23 08:03
2018.05.09 09:56
2018.04.11 09:00
2018.01.04 15:50

Hírek

Tejfehérje-allergiás, mégis minden nap fogyaszthat tejet?

Tejfehérje-allergiás, mégis minden nap fogyaszthat tejet?

Korábban a tejfehérje-allergia diagnózisa egyet jelentett a szigorú tejmentes étrenddel. Ma már azonban könnyen elképzelhető, hogy bizonyos vizsgálatok elvégzése után, szakorvosi javaslatra – például hőkezelt formában – az allergiás beteg is bátran beillesztheti étrendjébe a tejet tartalmazó fogásokat. Hogy ez miként lehetséges, és milyen vizsgálat visz közelebb a tejfehérje-allergiánk pontosabb megértéséhez, arról Dr. Hidvégi Editet, az Allergiaközpont gasztroenterológusát kérdeztük, aki közel 30 éve foglalkozik ételallergiás gyermekekkel és felnőttekkel.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK