allergén szintek mérése
allergén kontroll (atka, gomba, pollen, állati eredetű allergének)
Telefonszám: +36 30 869 5915
2006-ban szereztem biológiai tudományok doktora címet. Kutatási területem a levegőbiológia, mely tudományág a levegőben található biológiai eredetű részecskék (pollen, penészgomba spórák, házipor, baktériumok, stb.) vizsgálatával foglalkozik. Tapasztalataim alapján mind a kültér, mind a beltér (lakások, munkahelyek, „beteg épületek”) allergén szennyezettsége komoly egészségügyi kockázati tényező, emellett jelentős gazdasági károkat is okozhat. Fontos feladatomnak tartom, hogy rávilágítsak a problémára, a felismerés, kezelés, az egészséges lakótér és életmód kialakításának lehetőségére.
PhD, biológia tudományok, Szent István Egyetem, 2006, okl. sz. 30/2006
MsC, környezet- és tájgazdálkodási agrármérnök, Szent István Egyetem, 1998 okl. sz. PT B 0002320 28/1998
aerobiológia, mikológia
angol közép fok, olasz közép fok
1998 - 2001 „Fodor József” Országos Környezetegészségügyi Intézet, Biológiai Monitorozás osztály
2002 –Magyar Tudományos Akadémia Növényvédelmi Kutatóintézete, Növénykórtani osztály
2007- Budai Allergiaközpont
1998 Országos Tudományos Diákköri Konferencia, adományozó: Országos Tudományos Diákköri Tanács, elismert teljesítmény: 1. helyezés
1998 Tudományos Diákköri Konferencia, adományozó: Gödöllői Agrártudományi Egyetem, elismert teljesítmény: 2. helyezés
1998 Kiemelkedő szakmai színvonalú diplomamunka, adományozó: Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, elismert teljesítmény: Adatok a Budakeszi-erdő mikroszkópikus gombáinak ismeretéhez c. diplomamunka
2007 Young Aerobiologist Award, 1. helyezés, adományozó: International Association for Aerobiology
2008 Intézeti díj, Adományozó: MTA Növényvédelmi Kutatóintézet, Elismert teljesítmény: kiemelkedő tudományos munka
TANULMÁNYUTAK:
1996 (6 hónap) Milánói Egyetem Agrármérnöki Kar
2000 (3 hónap) Perugiai Egyetem Növényélettani és Agrár környezet- Biotechnológia Tanszék
2006 (1 hét) Fusarium Laboratory Workshop- Institute of Sciences of Food Production of the Italian National Research Council, Bari Indoor Aerobiology Workshop (Modeling of Indoor Air Flows and Aerosol Transport Using CONTAMW; Nuts and Bolts of Indoor Allergen Assays), Pan American Aerobiology Association, Penn State
International Association for Aerobiology Pan American Aerobiology Association (Ragweed Working Group)
A nyári melegben csak egy gombnyomás és máris kellemesen hűvös levegő árasztja el a lakást, vagy az autót és nincs ez másként a munkahelyi környezetben, de a bevásárlóközpontokban sem. A légkondicionálók elterjedésével azonban egyre gyakoribbá válnak az általuk okozott szövődmények is.
Korábban a tejfehérje-allergia diagnózisa egyet jelentett a szigorú tejmentes étrenddel. Ma már azonban könnyen elképzelhető, hogy bizonyos vizsgálatok elvégzése után, szakorvosi javaslatra – például hőkezelt formában – az allergiás beteg is bátran beillesztheti étrendjébe a tejet tartalmazó fogásokat. Hogy ez miként lehetséges, és milyen vizsgálat visz közelebb a tejfehérje-allergiánk pontosabb megértéséhez, arról Dr. Hidvégi Editet, az Allergiaközpont gasztroenterológusát kérdeztük, aki közel 30 éve foglalkozik ételallergiás gyermekekkel és felnőttekkel.