Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Mit tervez a Prima Medica Egészséghálózat?

Dr. Babai László Módosítva: 2020.11.16 11:58

A Prima Medica Egészséghálózat 2020 év elejére elérte a havi 4000 fölötti pácienstalálkozást. A hálózathoz tartozó egészségközpontok tagjaként, elsőként nyílt meg a Budai Allergiaközpont, amelyről dr. Babai László, a központot magában foglaló Prima Medica Egészséghálózat alapító-igazgató beszélt a Portfolio.hu-nak.

Budai Allergiaközpont – a Prima Medica Egészséghálózat része

A Budai Allergiaközpont szakmailag specializált járóbeteg-rendelő, melynek 2004-es megnyitásakor a fül-orr-gégészet, a tüdő- és a bőrgyógyászat volt együtt. Ilyen komplex szolgáltatást nyújtó magánrendelő nem volt Magyarországon máshol. Ezt a szakmai műhelyt tudtuk megvalósítani először három, majd több orvossal. Az azóta eltelt években az intézmény az allergiához kapcsolódó további szakterületeken nyújt magas szakmai színvonalú ellátást a páciensek részére. Jelen pillanatban az allergológiában nincs még egy olyan komplex magánrendelő, ahol minden szakterület így együtt lenne.

 

A Budai Allergiaközpont specialitásaival kapcsolatban, dr. Babai László kiemelte a központon kívül egyedül csak a bőrgyógyászati klinikán elérhető gyógyszerallergia-tesztet, az allergénspecifikus immunterápiát és a betegek utánkövetését, terápiabeállítását segítő immunterápiás regisztert.

 

A teljes cikk itt olvasható:

Koronavírus, egészségügyi törvény, orvosok - Mit tervez a milliárdos árbevételű magánhálózat?

Téma szakértői

Szokoli Ágnes

Szokoli Ágnes

egészségügyi asszisztens
Dr. Augusztinovicz Monika

Dr. Augusztinovicz Monika

allergológus, klinikai immunológus és fül-orr-gégész
Lévai Rita

Lévai Rita

egészségügyi asszisztens

Hírek

A szúnyogcsípés is okozhat súlyos bőrtüneteket – ez a teendő vele

A szúnyogcsípés is okozhat súlyos bőrtüneteket – ez a teendő vele

A szúnyogcsípések többnyire nem igényelnek különösebb kezelést. Előfordulhat azonban, hogy akár tenyérnyi nagyságú duzzanattal, fájdalommal járó elváltozásokat is okozhatnak a kellemetlen kis vérszívók. A Skeeter-szindróma a heves tünetek ellenére nem életveszélyes állapot – nyugtat meg mindenkit dr. Moric Krisztina, az Allergiaközpont allergológusa, klinikai immunológusa.

További részletek
Méh-és darázscsípés? Az ijesztő tünetek nem mindig jelentenek allergiát!

Méh-és darázscsípés? Az ijesztő tünetek nem mindig jelentenek allergiát!

A méh- illetve darázsfélék csípése egyaránt fájdalmas, azonban a csípés helyén kialakuló bőrtünetek legtöbbször teljesen ártalmatlanok – mondja. dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont allergológus és klinikai immunológus orvosa, akit arról kérdeztünk, milyen tünetek utalhatnak a csípések kiváltotta allergiás reakcióra.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK