Allergológus orvosunk is előad az MTA közgyűlésén

Allergológus orvosunk is előad az MTA közgyűlésén

Dr. Babai László Módosítva: 2019.05.17 13:41

A Magyar Tudományos Akadémia május 23-án tartja meg 191. közgyűlését, amelyen a Budai Allergiaközpont egyik kiváló allergológusa is előad.

 A gyűlés témája: „Az allergiás társadalom megoldandó kérdései-környezetünk csapdájába estünk?

Az akadémiai ülés az MTA Székházában lesz megtartva.

Olyan érdekfeszítő előadásokat hallhatunk, mint például „Az allergia hardverei és szoftverei” Dr. Falus András előadásában, vagy megtudhatjuk melyek a fontosabb allergének az agrártermelésben, erről Dr. Kovács Melinda fog beszélni.

Hallhatunk pár szót az új terápiás lehetőségekről is az allergiás betegek kezelésében, Dr. Kemény Lajos előadásában.

Külön örömmel tölt el bennünket, hogy egyik kiváló orvosunk, prof. Dr. Nékám Kristóf is előad, méghozzá igencsak különleges témában „Proallergiás környezeti és pszicho-szociális tényezők, semlegesítésük lehetőségei”.

A közgyűlés üléselnökei Petrányi Győző és Németh Tamás, az MTA rendes tagjai lesznek.

Téma szakértői

Dr. Balogh Katalin

Dr. Balogh Katalin

allergológus, fül-orr-gégész
Dr. Brezán Edina

Dr. Brezán Edina

Bőrgyógyász és kozmetológus szakorvos
Dr. Mezei Györgyi

Dr. Mezei Györgyi

gyermek tüdőgyógyász, allergológus és klinikai immunológus

Orvos válaszol

Tisztelt Doktor Úr/Nő! 25 éves fiamnak évek óta van hátsó garatfali lecsorgása,a téli hónapokban sokat szokott köhögni,ha elmúlik a száraz köhögése,akkor is utána marad egy olyan probléma,hogy evés után csiláló érzést érez a torkában,és ezért köhögnie kell. 1 éve Pécsen kivették az orrmanduláját,mert azt mondták,hogy attól van,de a váladékcsorgás sem szünt meg, és Karácsonykor volt egy arcüreggyulladás és torokfájásos problémája, és azóta még mindig van köhögése evés után.Pár éve allergiát állapítottak meg nála háziporra,fűfélékre,késői virágzású fákra.Tejre és tejfehérjére kettest hozott ki a vérvétel,de a vizsgálatot kérő orvos nem tudta értelmezni,hogy ez most mennyire erős,ezért nem is tanácsolt semmit sem.Azóta laktózmentes termékeket vásárolok és próbáljuk a legkevesebb tejterméket fogyasztani.A háziorvosa szerint lehet,hogy refluxos,de a tükrözéstől elzárkózik,és a műtétet végző orr-fül gégész orvosa is azt mondta,hogy ez nem reflux.Teljesen tanácstalan vagyok,kérem adjanak tanácsot:Tisztelettel:Pál Tiborné

Dr. Augusztinovicz Monika
Dr. Augusztinovicz Monika allergológus
Tisztelt Pál Tiborné !

A táplálékallergia felnőttkorban ritka, általában gyermekkorban alakul ki.

A savas reflux nem kizárt, ennek következtében is kialakulhat az orrmandula túltengése. Ha a kiváltó ok megmarad, az orrmandula a jól elvégzett műtét után is visszanőhet .
Étkezéssel összefüggő orrfolyást okozhat a hisztamin túlérzékenység, ez vérből végzett vizsgálattal igazolható.

Üdvözlettel:

dr Augusztinovicz Monika
fül-orr-gégész, allergológus
Budai Allergiaközpont

Kapcsolódó oldalak

Páciensek mondták

Elhúzódó allergia

Évek óta elhúzódó allergiával kerestem fel Önöket. Az első vizit után, a pontos diagnózisnak és a és a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően rohamosan javult az állapotom. A doktornő minden részletre kiterjedően kikérdezett, és teljes körűen felvilágosított a problémámról. Az összes kérdésemre készségesen válaszolt. A kontroll viziten már csak a továbbiakat kellett pontosítani. 

További vélemények

Kapcsolódó videók

Hírek

A szúnyogcsípés is okozhat súlyos bőrtüneteket – ez a teendő vele

A szúnyogcsípés is okozhat súlyos bőrtüneteket – ez a teendő vele

A szúnyogcsípések többnyire nem igényelnek különösebb kezelést. Előfordulhat azonban, hogy akár tenyérnyi nagyságú duzzanattal, fájdalommal járó elváltozásokat is okozhatnak a kellemetlen kis vérszívók. A Skeeter-szindróma a heves tünetek ellenére nem életveszélyes állapot – nyugtat meg mindenkit dr. Moric Krisztina, az Allergiaközpont allergológusa, klinikai immunológusa.

További részletek
Méh-és darázscsípés? Az ijesztő tünetek nem mindig jelentenek allergiát!

Méh-és darázscsípés? Az ijesztő tünetek nem mindig jelentenek allergiát!

A méh- illetve darázsfélék csípése egyaránt fájdalmas, azonban a csípés helyén kialakuló bőrtünetek legtöbbször teljesen ártalmatlanok – mondja. dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont allergológus és klinikai immunológus orvosa, akit arról kérdeztünk, milyen tünetek utalhatnak a csípések kiváltotta allergiás reakcióra.

További részletek

Orvos válaszol

Kérdését itt teheti fel

SPECIALIZÁLT KÖZPONTOK