A FOX ételintolerancia teszt egy nanotechnológián alapuló vizsgálat, amely összetételének köszönhetően, 1 vérvételből közel 300 élelmiszer fehérje ellen termelt IgG típusú antitest vizsgálatára van egyszerre lehetőség.
Fontos megemlíteni, hogy az emberek többsége az étkezéssel kapcsolatba hozható panaszok esetén általában ételallergiára gyanakszik, pedig az esetek nagyobb részének hátterében leginkább ételintoleranciáról van szó. Ennek egyik bizonyítéka az is, hogy az IgG reakciók (ételintolerancia) 10-15x gyakoribbak, mint az IgE reakciók (ételallergia), amelyek az embereknek csupán a 2%-át érintik.
A FOX ételintolerancia teszt segítségével megállapítható, hogy milyen ételekre érzékeny a szervezete, azonban általa konkrét betegséget nem lehet diagnosztizálni! A háttérben húzódó esetleges konkrét betegség megállapításához kérjen szakorvosi segítséget!
A FOX ételintolerancia teszt összes vizsgált élelmiszer alapanyag listája ITT olvasható.
A mérést és az adatok feldolgozását egy speciális készülék és elemző szoftver segítségével, gyakorlott laboratóriumi szakemberek végzik a PrimaLab minősített laboratoriumában. A laboratorium tanusítványa itt érhető el, a vizsgálati árlista pedig itt található meg.
A lelet elkészülési ideje álatlában 10 munkanap, de a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel a vizsgálatok leletkiadási ideje átmenetileg ennél hosszabb idő is lehet! Az elkészült leletet minden esetben PDF formátumban érkezik meg, amely szöveges értékelést, véleményt nem tartalmaz.
A kiértékelésre/tanácsadásra javasoljuk az Allergiaközpont orvosait és/vagy diatetikusait felkeresni, aki jártasak a FOX ételintolerancia teszt eredményeinek értelmezésében. A tünetek eliminálásában kiemelkedő szerepe van a megfelelően összeállított és személyre szabott diétának.
Vélemények dr. Balogh Ádámról >>> Rendelés típusa:Kapcsolódó cikkek, melyek érdekelhetik Önt:
Téma szakértője
Dr. Balogh Ádám MSc PhD
Korábban a tejfehérje-allergia diagnózisa egyet jelentett a szigorú tejmentes étrenddel. Ma már azonban könnyen elképzelhető, hogy bizonyos vizsgálatok elvégzése után, szakorvosi javaslatra – például hőkezelt formában – az allergiás beteg is bátran beillesztheti étrendjébe a tejet tartalmazó fogásokat. Hogy ez miként lehetséges, és milyen vizsgálat visz közelebb a tejfehérje-allergiánk pontosabb megértéséhez, arról Dr. Hidvégi Editet, az Allergiaközpont gasztroenterológusát kérdeztük, aki közel 30 éve foglalkozik ételallergiás gyermekekkel és felnőttekkel.
Rengetegen szenvednek a beltéri allergének (háziporatka, penész, állatszőr) kiváltotta panaszoktól, amelyek állandó irritatív hatásuk miatt jelentős szerepet kapnak az allergia súlyosbodásában és asztmává alakulásában is. A penészgombák általában nem jelentenek egészségügyi kockázatot, ám meglévő asztma esetén súlyosbíthatják panaszainkat – hívja fel a figyelmet dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont gyermektüdőgyógyász, allergológus szakorvosa.