Fájl neve | Fájl típusa | Fájl mérete |
---|---|---|
Laktózintolerancia diétás tájékoztató | 694 kb | |
Szójaallergia diétás tájékoztató | 575 kb | |
Tejallergia diétás tájékoztató | 697 kb | |
Tojásallergia diétás tájékoztató | 543 kb | |
Hisztaminintolerancia étrendi kezelése | 773 kb | |
Búzaallergiában használható alapanyagok | 369 kb | |
Gluténmentes étrendben használható alapanyagok | 357 kb | |
Tejhelyettesítők összehasonlítása | 3252 kb | |
Gluténmentes lisztek tápanyagtartalma - összehasonlítás | 2107 kb | |
Fruktózfelszívódási zavar diétás tájékoztató | 462 kb | |
Élelmiszerek fruktóztartalma | 265 kb | |
Cöliákia kezelése | 686 kb |
A gyermekkori ételallergia jól kezelhető és az allergének mellőzésével a tünetektől sem kell tartani. Mégis felvetődhet a kérdés, hogy meddig szükséges a szigorúbb étrendi szabályokat betartani, és milyen gyakran kell ellenőrizni az allergia meglétét. Dr. Hidvégi Edit, az Allergiaközpont gasztroeneterológus szakembere válaszolt a kérdésekre.
Az ételallergia igen változatos tüneteket okozhat, akár már egy minimális mennyiségű allergént tartalmazó étel vagy ital elfogyasztását követően is. Dr. Hidvégi Edit, az Allergiaközpont gyermek- és felnőtt gasztroenterológus, tüdőgyógyász szakembere arra hívja fel az érintettek figyelmét, hogy a reakciók súlyossága számos tényezőtől függ, és az enyhébb tünetek sem jelentenek garanciát arra, hogy a későbbiekben nem alakulhat ki súlyosabb reakció is.