Fájl neve | Fájl típusa | Fájl mérete |
---|---|---|
„Helicobacter pylori” vizsgálat C14 urea kilégzési teszt | 650 kb | |
Vitalograph Asma-1 betegtájékoztató | 703 kb | |
Vitalograph COPD-6 betegtájékoztató | 710 kb | |
Vércukor- és inzulin-terheléses vizsgálat | 724 kb | |
Cöliákia laboratóriumi vizsgálata | 612 kb | |
Allergia laboratóriumi vizsgálata (IgE) | 606 kb | |
COPD napló | 492 kb | |
Asztma napló | 487 kb | |
COVID-19 fertőzés elleni védőoltás | 469 kb | |
Útmutató hirdrogén kilégzési tesztek elvégzéséhez | 613 kb |
Korábban a tejfehérje-allergia diagnózisa egyet jelentett a szigorú tejmentes étrenddel. Ma már azonban könnyen elképzelhető, hogy bizonyos vizsgálatok elvégzése után, szakorvosi javaslatra – például hőkezelt formában – az allergiás beteg is bátran beillesztheti étrendjébe a tejet tartalmazó fogásokat. Hogy ez miként lehetséges, és milyen vizsgálat visz közelebb a tejfehérje-allergiánk pontosabb megértéséhez, arról Dr. Hidvégi Editet, az Allergiaközpont gasztroenterológusát kérdeztük, aki közel 30 éve foglalkozik ételallergiás gyermekekkel és felnőttekkel.
Rengetegen szenvednek a beltéri allergének (háziporatka, penész, állatszőr) kiváltotta panaszoktól, amelyek állandó irritatív hatásuk miatt jelentős szerepet kapnak az allergia súlyosbodásában és asztmává alakulásában is. A penészgombák általában nem jelentenek egészségügyi kockázatot, ám meglévő asztma esetén súlyosbíthatják panaszainkat – hívja fel a figyelmet dr. Mezei Györgyi, az Allergiaközpont gyermektüdőgyógyász, allergológus szakorvosa.